Houtbouw, is dat wel brandveilig?

Je wist het misschien niet maar hout is vuurvast en brandveilig. Hout is namelijk beter bestand tegen vuur dan heel wat andere bouwmaterialen.

Niet alleen wordt de constructie bekleed met brandvertragende materialen. Bij brand verkoolt het hout geleidelijk en deze koollaag aan de buitenkant van het hout vormt meteen een beschermlaag voor de kern van het hout, die zo tegen verder branden bestand is

Hoeveel kost een woning?

De prijs van een woning hangt natuurlijk af van wat u wenst. Maar ons systeem is zeker niet duurder dan traditionele bouw.

Zelfs een stuk goedkoper als u onze adviezen volgt. Lees het artikel op onze blog om een idee te krijgen waar allemaal rekening mee wordt gehouden om een transparante prijsindicatie op te stellen. Bovendien zult u nog veel besparen door de lagere verbruikskosten na de bouw.

Wat is de levensduur van dergelijke huizen?

Als je de juiste bouwmethoden gebruikt, is er geen limiet aan de levensduur. Zo zijn houten boerderijen van enkele honderden jaren oud geen uitzondering.

Ook jouw huis kan dus rekenen op een lange levensduur.

Kunnen technische leidingen worden ingewerkt?

Kunnen de muren rechtstreeks geschilderd worden?

Absoluut. Je kan rechtstreeks verven op de houten muren. Geen nood aan een gyproc afwerkingslaag. Dat is dan ook weer gespaard.

Welk e-peil kan gehaald worden?

Is het duurzaam om hout te kappen?

Zeker. Hout is meer dan voldoende aanwezig en voor woningen is de regel dat er sneller hout wordt bijgemaakt dan opgebruikt.

Hoeveel is de CO2 ecologische voetafdruk in vergelijking met traditioneel bouwen?

Contacteer ons