Modulair

Gedurende de volledige levenscyclus kan de woning aangepast worden aan de veranderende wensen van de bewoners. Er kan vlot bijgebouwd worden, en delen die onderhevig zijn aan slijtage kunnen eenvoudig vervangen worden.

De unieke constructie van onze woningen laat het toe dat muren zonder breekwerken kunnen verplaatst worden.

Modulair bouwen is bijzonder handig voor alle mogelijke doelgroepen. Jongeren starten met een kleinere, betaalbare woning en breiden uit naargelang de gezinsevolutie. Senioren kunnen ruimteindelingen eenvoudig aanpassen of waarom niet een nieuw kleiner bijgebouw plaatsen?

 

Voordelen van modulair bouwen

Betaalbaar

Lagere verbruikskosten heb je sowieso want ons systeem is warmte-isolerend. Hout heeft prima thermische eigenschappen waardoor hout snel de gewenste temperatuur bereikt en de warmte opslaat. Houten wanden zijn nooit koud.

Met ons ‘less is more’ principe volgt is de bouwprijs per m2 ook lager.

Vandaag wordt te complex gebouwd. Met te veel elementen en materialen die niet nodig zijn. Met ons ‘less is more’ – principe bouw je goedkoper zonder in te boeten in kwaliteit en stevigheid. We gebruiken gewoonweg minder materiaal, waardoor de kost lager wordt en je ecologischer bouwt maar zonder aan comfort in te boeten. Enkele concrete voorbeelden:

 • Een extra afwerkingslaag (gyproc) op de muren is met ons systeem niet nodig
 • We beperken de vloeropbouw tot wat nodig is (afhankelijk van de specifieke situatie)
 • We vereenvoudigen het elektriciteit en lichtnetwerk zonder in te boeten op het dagdagelijkse comfort
 • Onze ruwbouw is automatisch winddicht, je hebt geen koude bruggen

 

 

 • voordelen-betaalbaarvoordelen-bio-ecologischvoordelen-snel

Snel

De huizen worden niet meer gebouwd maar ter plaatse geassembleerd uit hoogwaardige kwalitatieve en natuurlijke materialen.

Hierdoor wordt het meeste werk gedaan tijdens de productie in de fabriekshal en is de doorlooptijd van het bouwproces veel korter. Een winddichte ruwbouw kan reeds geplaatst worden in 1 week tijd (exclusief de fundering).

De binnenafwerking kan ook snel gebeuren daar we met een ‘droog’ systeem bouwen. Dus geen droogperiode meer nodig.

We verwijzen je graag naar onze werkwijze (link) voor een volledig tijdsoverzicht

 

Modulair bouwen is snel bouwen

Bio-ecologisch bouwen

Bij bio-ecologisch bouwen benaderen we bouwen en wonen vanuit een ‘geïntegreerde’ visie. Dat wil zeggen dat we rekening houden met zo veel mogelijk aspecten. De belangrijkste aspecten zijn:

 • Een efficiënt ruimtegebruik
 • Energiezuinig bouwen waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van onuitputtelijke energiebronnen
 • Gebruik en selectie van duurzame materialen waarbij ook rekening gehouden wordt met mogelijke recyclage
 • Optimaal en rationeel gebruik van water en regenwater

 

bio ecologisch bouwen

Overige voordelen

 • Licht: een houten structuur is lichter dan een betonbouw. Ook de fundering moet dus minder draagkrachtig zijn. Dit maakt houtbouw bijv. interessant om een extra verdieping op een bestaand gebouw te plaatsen

 

 • Niet weersafhankelijk: omdat een belangrijk deel van het werk in een atelier gebeurt, is het concept minder afhankelijk van het weer

 

 • Droog: Bouwen met hout is een droog bouwproces. Ruwbouw en afwerking kunnen onmiddellijk op elkaar volgen.

 

 • Vuurvast: Je wist het misschien niet maar hout is vuurvast. Hout is namelijk beter bestand tegen vuur dan heel wat andere bouwmaterialen. Niet alleen wordt de constructie bekleed met brandvertragende materialen. Bij brand verkoolt het hout geleidelijk en deze koollaag aan de buitenkant van het hout vormt meteen een beschermlaag voor de kern van het hout, die zo tegen verder branden bestand is

 

 • Aangenaam: Een houten huis is koel in de zomer en warm in de winter en zorgt zo voor aangename temperaturen en dus een hoog thermisch comfort

 

 • Geluidsdempend: Hout heeft een groot absorptievermogen van hoge tonen en zorgt zo voor een goed akoestisch comfort

 

 • Gemakkelijk. Met uitzondering van houtmassiefbouw is een houten constructie gemakkelijk te verbouwen