Optimaal woonoppervlakte uitbreiden op een snelle manier

Een snelle manier om je woonoppervlakte uit te breiden en optimaal te benutten

Optopping

Is jouw huis te krap geworden voor jouw gezin of staat er een uitbreiding op de planning? Optoppen kan de perfecte oplossing zijn om jouw leefruimte uit te breiden, en met CLT wordt deze transformatie nog efficiënter en duurzamer.

CLT is veel lichter dan traditionele bouwelementen, daarom is het uitermate geschikt om extra woonruimte te creëren op een bestaande woning. Daarnaast is het een duurzame oplossing voor het woningen tekort in grote steden.

Optoppen

Doordat CLT veel lichter is dan traditionele bouwelementen is het uitermate geschikt om extra woonruimte te creëren op de bestaande woning.

Is je woning te klein aan het worden voor je gezin of plan je een gezinsuitbereiding dan kan dit de oplossing bieden voor jou. Optoppen is zeker ook te combineren met aanbouwen.

Een innovatief idee hiervan is ons idee van stadsontwikkeling (maak hier een link naar). Dit is een duurzame oplossing voor het woningen tekort in grote steden.

VoorVoor

Wat houdt een optopping in?

Optoppen betekent het verhogen van een bestaand gebouw met één of meerdere verdiepingen. Het is een snelle en rendabele manier om je woonoppervlakte te vergroten zonder extra bouwgrond te hoeven aankopen. Hierdoor wordt de beschikbare ruimte in jouw woning optimaal benut.

Wat is optoppen?

Onder optoppen verstaan we het verhogen van een bestaand gebouw met één of meerdere verdiepingen. Optoppen biedt een snelle manier om je woonoppervlakte uit te breiden en optimaal te benutten.

Bij optoppen is er namelijk geen nieuwe bouwgrond nodig. Hierdoor is optoppen ook zeer rendabel.

Het is ook de ideale manier om bestaande woningen te vergroten of extra woningen te realiseren zoals een kangoeroewoningen bijvoorbeeld.

Is jouw woning geschikt voor een optopping?

Of een gebouw in aanmerking komt voor optopping hangt af van de gemeentelijke voorschriften en natuurlijk van de draagkracht van de huidige structuur.

Ons team begint eerst met een onderzoek waarbij we bekijken of huidige fundering de uitbreiding kan dragen. Met deze resultaten zal er bekeken worden wat de mogelijkheden zijn en of er extra versteviging nodig zal zijn.

Is jouw woning geschikt voor optoppen?

Of een gebouw in aanmerking komt voor optopping hangt af van de gemeentelijke voorschriften en natuurlijk van de draagkracht van de huidige structuur.

Daarom beginnen we eerst met een onderzoek waarbij we bekijken of huidige fundering de uitbreiding kan dragen. Met deze resultaten zal er bekeken worden wat de mogelijkheden zijn en of er extra versteviging nodig zal zijn.

Afwerking

CLT biedt een scala aan mogelijkheden voor zowel gevel- als binnenafwerking. Als je de natuurlijke uitstraling van de CLT-panelen waardeert, kunnen deze zonder extra afwerking worden gebruikt, wat leidt tot kostenbesparingen.

Indien gewenst, kun je de panelen schilderen, beitsen, oliën of afwerken met gipsplaten.

Voor de gevelafwerking zijn er eveneens diverse mogelijkheden, waaronder buitenpleister, metselwerk, steenstrips, natuursteen, gevelplaten of hout. Je hebt de vrijheid om de afwerking te kiezen die het beste bij uw voorkeuren past.

Afwerking

CLT laat alle mogelijkheden open voor gevelafwerking of binnenafwerking. Zo kunnen de CLT-panelen gewoon in het zicht gelaten worden als binnenafwerking en zal je een kostenbesparing hebben omdat er niet afgewerkt moet worden met gipsplaten.

Indien je dit niet mooi vindt kan je ook rechtstreeks schilderen op CLT maar andere mogelijkheden zoals beitsen of oliën, afwerken met gipsplaten of zijn er ook.

Wat de gevelafwerking betreft zijn er ook talloze opties zoals buitenpleister, metselwerk, steenstrips, natuursteen, gevelplaten of hout.

Interesse? Vertel ons over je plannen!