Van renovatie tot nieuwbouw, van kleine starterswoning tot zoveelste uitbreiding…

Vandaag kent de samenstelling van een gezin oneindig veel variaties. Met kinderen, jeugd en fitte senioren ernaast of bovenop. Terwijl worden bouwgronden steeds zeldzamer en staan ons klimaat en onze portefeuille stevig onder druk.

Dus maakt onze spreekwoordelijke baksteen in de maag plaats voor nieuwe prioriteiten. Betaalbaarheid, duurzaamheid, onderhoud, vrijheid en vrije tijd winnen aan belang. Flexibiliteit, eenvoud, rust en gebruiksgemak zijn onze nieuwe drijfveren, de grootte van onze woning is daarbij ondergeschikt.

Toch zijn de mogelijkheden voor particulieren eindeloos!

Met de CLT-bouwmethode (Cross Laminated Timber = kruislaaghout) biedt NewCraft een breed gamma aan starters-, gezins- en zorgwoningen.

Nieuwbouw op uw maat en op uw wensen afgestemd, renovatie of uitbreiding van een bestaand pand of bijkomende, losstaande modules als extraatje. U droomt, wij verwezenlijken…

“Na ruwbouw winddicht, voelt uw woning al bewoonbaar aan. De muren dienen immers niet te worden afgewerkt met gyproc…”

Vlot en betaalbaar. Modulair en Circulair.

Vlot en betaalbaar? Absoluut. Met de CLT-bouwmethode van NewCraft bouwen we sneller dan de traditionele (bakstenen) bouw, blijven we betaalbaar en is uw pand ten alle tijden verder aanpasbaar (modulair).

“Na ruwbouw winddicht, voelt uw woning al bewoonbaar aan. De muren dienen immers niet te worden afgewerkt met gyproc…”

De bouwcomponenten, de onderdelen waarmee we uw pand verwezenlijkten, behouden hun initiële waarde en zijn na afbraak vlekkeloos herbruikbaar in andere bouwverwezenlijkingen (circulair).

Intakegesprek +/- 1 uur

We maken kennis met elkaar, we luisteren naar uw uitdagingen, vragen en bekommernissen. Dat doen we vrijblijvend en kosteloos.

Voorontwerpfase +/- 4 weken

Terwijl u alvast overtuigd bent van een NewCraft-pand, maken wij een voorontwerp. Ontwerpen op basis van modelbouwwoningen tot 80m zijn gratis, eentje volledig op maat is 2.000 euro waard, tot 180m. Voor grotere woningen passen ook wij de geldende architectuurregels toe.

Bouwaanvraagfase+/- 12 weken

Staat uw ontwerp op punt, dan dienen we de bouwaanvraag in. Afhankelijk van de betreffende gemeente, neemt deze fase 6 tot 8
weken in beslag.

Productiefase +/- 6 weken

De productie van alle benodigde CLT-bouwcomponenten in ons atelier duurt slechts 6 weken waarna uw pand ter plaatse op 1 week* tijd in elkaar wordt gezet.

* in ruwbouw. Ruwbouw winddicht = 4 weken

Uitvoeringsfase +/- 12 weken

Uiteraard hangt bij de finale afwerking alles af van uw wensen en behoeften.

Eindeloze Mogelijkheden

Op zoek naar een partner voor uw (ver)bouwplannen? NewCraft bouwt energiezuinige & modulaire woningen. De flexibele manier van uitbreidingen of aanpassingen laat toe dat uw woning op elk moment aan uw wooneisen kan voldoen.

Nieuwbouw

CLT-woningen winnen aan populariteit. Ze bieden heel wat voordelen ten opzichte van traditionele woningbouw en klassieke houtmassiefbouw.

Meer weten

Optoppen

Optoppen biedt een snelle manier om uw woonoppervlakte uit te breiden en optimaal te benutten.

Meer weten

Aanbouw

Werd uw woning te klein, wilt u uitbreiden? Met een CLT-aanbouw aan uw woning is dat zo gebeurd!

Meer weten