Om die vraag te beantwoorden geven we u graag eerst een overzicht van alle aspecten die de prijs van een houten huis bepalen.

In eerste instantie hangt de prijs natuurlijk samen met de afmetingen van de woning en met de gebruikte materialen, maar om een transparante prijs te kunnen bepalen houden we bij NewCraft rekening met meer elementen.

Dit artikel geeft meer uitleg en informatie over de verschillende elementen die de prijs van een houten woning bepalen, en als u benieuwd bent wat het kost om uw bouwplannen uit te voeren adviseren we u graag!

Prijsindicatie voor het bouwen van een houten huis

Het budget dat u wil uitgeven aan uw woning wordt als uitgangspunt gebruikt om prijsindicaties op maat te maken. Vervolgens worden uw wensen in kaart gebracht maar wordt er ook gekeken naar de mogelijkheden van de bouwgrond en de gemeentelijke eisen.

Wat kost een bouwgrond in Belgie?

De prijzen van bouwgrond in België verschilt uiteraard regio per regio. Via de site van de Vlaamse overheid kunt u een overzicht van de evolutie van de bouwgrondprijzen opvragen.

Als u een bouwgrond op het oog heeft, hou dan ook rekening met eventuele sloop- of snoeiwerken die nog moeten gebeuren voordat er gebouwd kan worden.

Ontwerp van de woning

De ontwerpfase is bepalend voor de uiteindelijke prijs van de woning. U maakt kennis met de verschillende afwerkingsmogelijkheden van CLT woningen langs binnen- en buitenkant.

We nemen uitgebreid de tijd om uw wensen in kaart te brengen, en we adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden die u hebt om uw woning energievriendelijker te maken.

Bouw van de woning

Het voordeel van bouwen met hout is de snelheid van deze bouwmethode. Na de ontwerpfase worden de CLT panelen op maat gezaagd in de fabriek. Als alle puzzelstukken klaar zijn kan de bouw van de woning beginnen. Het bouwen van de houten woning duurt afhankelijk van de grootte en en architectuur slechts een paar dagen tot een paar weken.

Afwerking: casco of sleutel-op-de-deur

De prijs van een CLT woning hangt ook af van de afwerking en het afwerkingsniveau dat u wenst. U kunt kiezen voor een casco woning, een woning die sleutelklaar wordt op geleverd, maar vaak is er tussen casco en sleutelklaar ook nog vanalles mogelijk. CLT is namelijk uiterst geschikt om een woning modulair op te bouwen, zodat er in de toekomst nog steeds uitbreidingsmogelijkheden zijn.

Wilt u weten wat uw droomwoning kost?

Heeft u concrete bouwplannen en wilt u graag weten hoeveel uw droomwoning kost? Neem vrijblijvend contact op met Newcraft, we helpen u graag verder…

Neem vrijblijvend contact op

Bouwen zonder zorgen met NewCraft

Een huis bouwen is een intensief traject waar u niet elke dag aan begint. Met NewCraft kiest u voor de juiste partner om u in dit traject van A tot Z bij te staan is.

Tijdens een eerste gesprek vertelt u over uw bouwplannen en wensen, en laten we u kennis maken met onze werkwijze en aanpak. We nemen ruim de tijd om elk detail door te spreken.

Tijdens het hele traject, van ontwerp tot oplevering kunt u rekenen op onze expertise. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerste gesprek.

About the Author: Yves Michiels

Reeds meer dan 10 jaar de bezieler van NewCraft. Dé bouwpartner voor particulieren, architecten en projectontwikkelaars met duurzame bouwplannen.