Boeiende, inspirerende of leuke nieuwtjes omtrent duurzaam en modulair bouwen delen we voortaan in onze kakelverse rubriek ‘Ook gezien?’.  We bijten de spits af met een artikel uit De Tijd van donderdag 6 februari 2020, over de Gare Maritime op Tour & Taxis in Brussel. 

Duurzame houtbouw

Want daar wordt in april van dit jaar het tiende en laatste houten kantoor opgeleverd.  Duurzaam hout welteverstaan, dat spreekt voor zich.  Gare Maritime, het vroegere goederenstation op de site van Tour & Taxis, herbergt het grootste houten kantorencomplex van Europa.

Het historisch erfgoed werd gerespecteerd, hersteld en opgesplitst in tien afzonderlijke kantoormodules.  Een ministad waar het nooit regent, klinkt het.

NewCraft had gelijk…

Ruim tien jaar geleden ontwikkelden we met NewCraft een toen nog zeer revolutionaire visie op anders wonen en werken.  We waren pionier en zoals dat vaak gaat, was ongeloof ons deel.  Vandaag, anno 2020, stellen we met veel plezier vast dat we het bij het rechte eind hadden.  We zien hoe de laatste jaren de kijk op betaalbaar, aanpasbaar en ecologisch verantwoord bouwen omslaat.

Op naar anders bouwen!

Dus juichen we alle media-aandacht voor duurzaam en verantwoord bouwen toe, ook al is dit specifiek project niet ‘powered by NewCraft’. Het bevat alvast duurzame houtbouw en een visie op de toekomst, twee zaken waarvoor NewCraft al een decennium lang met veel energie en ambitie z’n kop uitsteekt.  Elke dag weer!

Op naar anders bouwen!  We hebben geen plan B, maar gelukkig is er NewCraft. (knipoog)

Link naar het artikel: https://www.tijd.be/ondernemen/vastgoed/wood-shapers-gaat-van-a-tot-z-in-hout/10205780.html. Geraak je niet voorbij de De Tijd paywall, geen zorgen, ‘like’ onze Newcraft-Facebookpagina en lees daar het artikel.

About the Author: Yves Michiels

Reeds meer dan 10 jaar de bezieler van NewCraft. Dé bouwpartner voor particulieren, architecten en projectontwikkelaars met duurzame bouwplannen.